آب ، آب ، زندگی

آب مایه حیات است ، در حفظ آن کوشا باشیم

آب ، آب ، زندگی

آب مایه حیات است ، در حفظ آن کوشا باشیم

تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
بایگانی
محبوب ترین مطالب
مطالب پربحث‌تر
آخرین نظرات
  • ۱۸ مهر ۹۵، ۱۸:۰۰ - میم بانو
    :)
  • ۱۵ اسفند ۹۴، ۲۱:۲۶ - ناشناس
    جالبه
نویسندگان

۱۲ مطلب در شهریور ۱۳۹۵ ثبت شده است


آب در قرآن کریم


 






 
قرآن کریم، از هنگام نزول تا هم اکنون، سرچشمه پیدایش و سرمایه پرورش بزرگترین و پاکترین روح ها، بلندترین همت ها، استوارترین اراده‌ها، عمیق‌ترین افکار، عالیترین معارف، نغزترین ادبیات و دل‌انگیزترین هنرها در عرصه‌های گسترده و حوزه‌های گوناگون حیات فکری و فرهنگی و علمی و اجتماعی و ادبی و هنری مسلمانان در همه اکناف عالم و در پهنه تاریخ پر افتخار فرهنگ و تمدن اسلامی بوده است. 
قرآن کریم برخلاف روشها و اندیشه‌های کلامی و فقهی و فلسفی، که بیش از هزار سال است در جامعه اسلامی رایج و شایع شده‌اند، توجه و عنایت فوق‌العاده‌ای به طبیعت و عناصر طبیعت دارد (در این میان، آب از عمده‌ترین عناصر طبیعت به شمار می‌آید)، به طوری که در میان ادیان الهی هیچکدام به اندازه دین مبین اسلام، به ویژه قرآن کریم، به موضوع «آب» نپرداخته‌اند؛ تنوع موضوعی، تفصیل مباحث آب و تاکیدات قرآن به ارزش و اهمیت آب، بیانگر این حقیقت است که توجه قرآن به طبیعت و بالاخص آب همه سویه بوده است. 
واژه «ماء» اصل عبری آن «مُی- میم» و سریانی آن «میا» است که در عربی تغییر شکل داد و «ماء» شد. این لغت در اصل به معنی «هر مایع غیر جامد» است چه آب مطلق باشد یا آبهای مضاف، ولی وقتی به صورت «ماء» مطلق استفاده می‌شود منسوب به آب خالص است. 
واژه «ماء» در قرآن کریم 59 بار به صیغه مفرد و 4 بار با متصل شدن به ضمائر به کار رفته است. ماء به صیغه مفرد در موضوعات گوناگون کاربرد داشته است: 
1) ماء به معنای باران: در آیات سوره‌های بقره (آیات 23 و 164)، انعام (آیه 99)، اعراف (آیات 50 و 57)، انفال (آیه 11)، یونس (آیه 24)، رعد (آیه 17)، ابراهیم (آیه 32)، حجر (آیه 22)، نحل (آیات 10 و 65)، کهف (آیه 45)، طه (آیه 53)، حج (آیات 5 و 63)، مؤمنون (آیه 18)، فرقان (آیه 48)، نمل (آیه 60)، عنکبوت (آیه 63)، روم (آیه 24)، لقمان (آیه 10)، فاطر (آیه 27)، زمر (آیه 21)، فصلت (آیه 39)، زخرف (آیه 11)، ق (آیه 9)، قمر (آیه 11)، نبأ (آیه 14) و عبس (آیه 25). 
2) ماء به معنای بستر و عرش خداوندی: سوره هود (آیه 7). 
3) ماء به معنای آب وضو: سوره نساء (43) و سوره مائده (6). 
4) ماء به معنای طوفان و سیل سهمگین:‌ سوره هود (آیات 43 و 44). 
5) ماء به معنای مطلق آب: سوره رعد (آیه 4) 
6) ماء به معنای منشأ خلقت و ماده اصلی موجودات زنده: سوره انبیاء (آیه 30) و سوره نور (آیه 45). 
7) ماء به معنای نطفه در خلقت انسان: سوره‌های طارق (آیه 6)، مرسلات (آیه 20)، سجده (آیه 8) و فرقان (آیه 54). 
8) ماء به معنای جوی و نهر آب: در توصیف جویها و نهارهای آب بهشتی. 
9) ماء و سراب: در سوره نور (آیه 39) اعمال ناباوران به سرابی تشبیه شده است. 
10) ماء در معنای چشمه‌سارها: سوره نازعات (آیات 30 و 31) و سوره قمر (آیه 12). 
11) آب آشامیدنی در جهنم: سوره ابراهیم (آیه 16) و سوره محمد (آیه 15). 
12) ماء به معنای چاه آب: سوره‌های قصص (آیه 23)، قمر (آیات 27-28)، ملک (آیه 30) و کهف (آیه 41). 
13) آب آشامیدنی جاری در بهشت: سوره واقعه (آیات 27 تا 31). 
همچنین بیش از صد آیه به طور متفرق درباره آب در طبیعت وجود دارد که هر کدام به ویژگیها و نقش آب اشاراتی مستوفی دارند و گاه مسائل علمی آن را یادآوری کرده، حتی در برخی موارد نیز به چگونگی تصفیه آبها نیز اشاره می‌کند که بعد از گذشت 14 قرن از این اطلاعات، شگفت‌آور است. 

  • نفیسه قربانی

شعر هایی در وصف آب


بیا تا قدر این نعمـت بدانیم    که در بحران بی آبی نمانیم
بیا از بهر حفظ آن بکوشیم    وجود آب را ارزش شماریم
از این سـرمایه خوب الهی    برای نسل خود باقی گذاریم
چنین فرموده بر ما حیّ دانا   که زنده هر چه را از آب داریم
بـیا تا در نگـاه تشـنه آب       به سان ابـر بـارانی بـباریم
برای مصرف خوب و درستش نهال صرفه جویی را بکاریم
نجات آب بر ما شد وظیفه   بر انجامش بـیـا همـت گذاریم
صدای آب یعنی زندگانی       بیا دل را به این نجوا سپاریم

 

صدای پای آب آید به گوشم                                که فریادی کشد اینک خموشم

صدایی از پی درد است جانم                            چنان سوزاند اینک استخوانم

صدای شر شر آب است مظلوم                                که بی رحمانه اینک گشته محکوم

صدایش یک پیام آرد برایم                              که جانان پدر من کم بهایم

اگر قدر و بهایم را ندانید                                سرود مهربانی را نخوانید

به من ظلم و ستم کردید بسیار                            طبیعت می شود یک باره بیمار

صدایم کن صدایم کن به گوشم                         طنین زندگی را می فروشم

صدایم کن که من بس پر بهایم                             یقین من هدیه از سوی خدایم

بدان این قصه را آنگه شوم شاد                          که عالم را کنم من خوب آباد

جهان خوان کرم گردید یاران                             پر از لطف و نعم گردید یاران

برای شکر الطاف الهی                                  نباید کرد مصرف با تباهی

جهان گردد پر از آثار رحمت                          خدا افزون کند آثار برکت

آب راگل نکنیم:
  • نفیسه قربانی


روش محاسبه هدر رفتن آب

هدر رفتن آب,هدر رفتن آب تصفیه شده,هدر رفتن آب در کشاورزی,[categoriy]

هدر رفتن آب,هدر رفتن آب تصفیه شده,هدر رفتن آب در کشاورزی,هدر رفتن آب تصفیه,دلایل هدر رفتن آب,جلوگیری از هدر رفتن آب,راه های هدر رفتن آب,به هدر رفتن آب,هدر رفتن آب در مدرسه,برای جلوگیری از هدر رفتن آب,صرفه جویی در خانه اقتصاد خانواده

 

حساب کنید:

شیر آبی، هر 2 ثانیه یک بار چکه می کند، آیا می توان با مقدار آبی که در عرض یک هفته به هدر می رود لیوانی را پر کرد؟ و یا ظرف شویی آشپزخانه یا وان حمام را؟  

  

راهنمایی:

هر قاشق چای خوری با تقریباً 20 قطره آب پر می شود و 203 قاشق چای خوری معادل 1 لیتر است.    

از ر
  • نفیسه قربانی

«نفیسه» در وبلاگ خود نوشته است: آب از هر چیزی گرانبهاتر است، بدون موبایل می‌توان زندگی کرد، بدون ماشین می‌توان زندگی کرد، بدون طلا می‌توان زندگی کرد...، اما بدون آب، بیش از چند روز نمی‌توان زنده ماند و حیات نابود خواهد شد.

پس آب از هر چیزی ارزشمندتر و گرانبهاتر از هر گنجی است که روی زمین داریم.
فرایند تصفیه آب، بسیار هزینه بر و مشکل است. وقتی یک لیوان آب را روی زمین می‌ریزیم، باید فکر کنیم که در همین بندر لنگه خودمان، افراد بسیاری هستند که آب‌های کرم زده آب انبارها را می‌نوشند و شاید در آینده‌ای نه خیلی دور، مجبور باشیم آب را به صورت بطری یا گالن‌های بزرگ خریداری کنیم و حتما هم چنین خواهد شد، چون کمبود آب یک شوخی نیست.

  • نفیسه قربانی

طفاً ماهی قرمز نخرید‎


چند سالی است که حامیان حقوق حیوانات برای حذف ماهی قرمز از سفره هفت سین و جلوگیری از زایش و سپس مرگ این موجودات زیبا در فضای مجازی دست به کار شده اند . تجربه ای که سال به سال موفق تر بوده. امسال هم با شروع خریدهای نوروزی و آمدن ماهی قرمز به درب مغازه ها حامیان حیوانات برای جلوگیری از تجارت مرگبار این موجود زیبا که اتفاقا هیچ جایگاهی در فرهنگ نوروز ایرانی ندارد دست به کار شده اند تا در جهت تحریم خرید ماهی قرمز فرهنگ سازی کنند.ماهی قرمز سفره هفت سین

تجارت ماهی قرمز مدت‌هاست که در دوره زمانی 15 اسفند تا 15 فروردین شکل می‌گیرد تجارتی که محصول آن هیچ ریشه‌ای در تاریخ باستانی عید نوروز ندارد.

80 سال پیش به همراه ورود چای به ایران ماهی قرمز نیز که سمبل عید چینی است به سفره‌های هفت‌سین مراسم عید نوروز ما وارد شد غافل از اینکه در عید چینی ماهی قرمز را رها می‌کنند تا زندگی جریان یابد و ما ماهی قرمز را اسیر تنگ بلورین میکنیم تا همزمان با رشد سبزه‌های سفره‌هایمان و باروری زمین هر روز او را به مرگ نزدیک و نزدیک‌تر کنیم.

جالب است بدانید در هیچ کدام از مراسم سنتی‌مان در مورد نوروز ماهی قرمز جایگاهی ندارد. در میان رسوم زرتشتی در سفره عید انار به نشانه باروری و عشق و یا سیب سرخ درون ظرف آب مقدس رها می‌شود تا عشق و باروری همچنان پاینده بماند. اگر ایرانی‌ها می‌دانستند که ماهی قرمز هیچ ریشه تاریخی در سفره هفت‌سین ندارد به جای پرداخت برای خرید و قتل ماهی‌های قرمز به بهانه عید، سیب قرمز یا انار را در آب رها می‌کردند که ریشه در تاریخ این دیار دارد.

هر سال ایام عید 5 میلیون قطعه ماهی می‌میرند. 5 میلیون قطعه ماهی قرمز به خاطر رنگ و لعاب سفره هفت‌سین، به خاطر هیچ. و عجیب نیست اگر بدانیم در صورتیکه ایرانی‌ها از خرید ماهی قرمز منصرف شوند این تجارت سیاه روزی پایان خواهد یافت. عجیب نیست اگر باور کنیم سیب سرخ یا انار همان سرخی هفت‌سین ایرانی‌ست که ریشه در تاریخ چند هزار ساله سنت ما دارد.

عجیب نیست اگر تابلوی معروف هفت‌سین کمال‌الملک را در کاخ گلستان به تماشا بنشینیم و ببینیم که او نیز ماهی قرمز را میان سفره هفت‌سینش طراحی و نقاشی نکرده است.

ماهی قرمز که از نماد های سال نو چینیست چند دهه است که در خوان نوروزی ایرانیان هم جای خود را باز کرده .ماهی هایی که خوشبخت ترین آنها تنها شاید تا پایان 13 بدر عمر کنند..ماهی هایی که به غلط و به نظر برخی از زمان قاجار وارد سفره هفت سین شده .

دلیلش ؟عده ای میگویند چون نام عربی آن(سمک)با (س) شروع میشود احتمالا به عنوان سینی جدید وارد هفت سین سنتی شده. در مورد نمادش هم در بیشتر منابع بحث است. برخی آن را نماد حوت و برخی نماد زندگی خوانده اند. زندگی که به واسطه از دست رفتن جان یک موجود زنده به دست می آید.

همه ساله از اواخر بهمن ماه تشت های ماهی قرمز در تمام خیابانها به چشم میخورد. گلفروشی ها میوه فروشی ها اکواریومی ها و حتی دیگر شغل ها گویی در مورد فروش ماهی قرمز بهشان وحی شده . فروشنده هایی که حتی معنای ماهی قرمز را بر سر سفره نمی دانند . این بی اطلاعی از فلسفه ماهی قرمز(که به جرات میتوان گفت هیچ فلسفه ای در فرهنگ ایرانی ندارد) تنها مخصوص فروشنده ها نیست شاید بیش از 90 درصد مردمی که ماهی میخرند هم نمی دانند ماهی قرمز عید نماد چیست! اغلب این ماهی ها وسیله ای برای سرگرمی و بازی بچه ها میشوند. و تنها یکی دو روز دوام می اورند. تجارت ماهی قرمز همه ساله میلیون ها ماهی بیگناه را به کام مرگ میکشد.سنتی که با نوروز که جشن زایش طبیعت است در تضاد است .

یک تنگ کوچک هر چقدر هم بزرگ باشد باز کوچک است!Image result for ‫کمبوداب ماهی‬‎

  • نفیسه قربانی

Image result for ‫کمبود آب ماهی‬‎Image result for ‫کمبود آب ماهی‬‎Image result for ‫کمبوداب ماهی‬‎Image result for ‫کمبوداب ماهی‬‎Image result for ‫کمبود آب ماهی‬‎Image result for ‫کمبود آب ماهی‬‎

  • نفیسه قربانی

مهار فشار خون بالا با آب درمانی

1394/03/04

,آب درمانی , فشار خون , فشار خون بالا ,مقالات پزشکی و بهداشتی،توصیه های پزشکی ، بهداشت

آب درمانی,فشار خون,فشار خون بالا,ورزش فشار خون بالا,کاهش فشار خون

فشار خون بالا یکی از مواردی است که اغلب افراد با آن مواجه می باشند ولی بهترین روش برای مهار کردن این عارضه آب درمانی می باشد.


توصیه پزشکان برای مبتلایان به فشار خون بالا انجام ورزش آب درمانی می باشد. انجام ورزش در آب گرم و یا آب درمانی در آب گرم می تواند یک درمان موثر برای افراد مبتلا به فشار خون بالا باشد. 
 

,آب درمانی , فشار خون , فشار خون بالا ,مقالات پزشکی و بهداشتی،توصیه های پزشکی ، بهداشت


بررسی ها نشان می دهند، پزشکان همچنین دریافته اند بهترین دمای آب برایورزش و همینطور درمان فشار خون بالا، 32درجه سانتیگراد است. 
پزشکان حتی اعتقاد دارند آب درمانی با آب گرم حتی در خصوص بیمارانی که به درمان های دارویی پاسخ نمی دهند می تواند موثر واقع شود. 
پزشکان توصیه می کنند افراد در هر جلسه تمرینی آب درمانی 20دقیقه ورزشسبک شامل شنا و همینطور 30دقیقه راه رفتن در استخر را انجام دهند و همینطور حتماً 5دقیقه آخر را صرف سرد کردن بدن و انجام "حرکات کششی" نمایند. 
پزشکان معتقد هستند که آب گرم و حرارت سبب باز شدن "عروق خونی" و بهبود "جریان خون" در بدن می شود و به این دلیل می تواند سبب کاهش فشارخون در افراد شود. 
پزشکان در عین حال انجا

  • نفیسه قربانی

فواید آب درمانی، مضرات آب درمانی، آب درمانی

فواید آب درمانی در استخر,فواید آب درمانی,فواید آب درمانی,[categoriy]

فواید آب درمانی در استخر,فواید آب درمانی,فواید آب درمانی,خواص آب درمانی,خواص درمانی آب زرشک,خواص درمانی اب انار,خواص درمانی آب کرفس,خواص درمانی آب گرم سرعین,خواص درمانی آب پنیر,خواص درمانی اب دریا,مضر

آب درمانی، مضرات و فوائد آن

    
هیدروتراپی به عنوان آب درمانی در گذشته توسط ایرانی ها وژاپنی ها .مصری ها و یونانی ها با توجه به خواص بسیار اب درمانی مورد توجه بوده و به فراوانی استفاده میشده است.

آب درمانی، مضرات و فوائد آن
هیدروتراپی به عنوان آب درمانی در گذشته توسط ایرانی ها وژاپنی ها .مصری ها و یونانی ها با توجه به خواص بسیار اب درمانی مورد توجه بوده و به فراوانی استفاده میشده است.
    
هیدروتراپی به عنوان آب درمانی در گذشته توسط ایرانی ها وژاپنی ها .مصری ها و یونانی ها با توجه به خواص بسیار اب درمانی مورد توجه بوده و به فراوانی استفاده میشده است.
شاید آسان ترین و راحت ترین وسیله ای که ورزشکاران ومردم برای رفع خستگی .کسالت و بدست آوردن آرامش و راحتی از آن استفاده میکنند آب باشد.
گرفتن دوش آب گرم پس از ورزش و مسابقه .یا پس از انجام کارهای سنگینروزانه تقریبا یک امر طبیعی و عاذی است که تمام بازیکنا

  • نفیسه قربانی

مصرف آب در صنعت

استفاده از آب در تمام صنایع  امری رایج بوده و بدون حضور این ماده حیاتی ، انجام فعالیتهای صنعتی غیر ممکن خواهد بود. مثالهایی ارائه شده در زیر نمونه هایی از اهمیت آب در عملیات کارخانه های صنعتی است.

 

1- تولید محصول ( کاغذ ، منسوجات و همچنین مواد غذایی )
2- انتقال مواد اولیه ( چغندر، شستشوی خاکستر و رسوبات زاید کوره های بلند ذوب آهن )
3- آبکشی و شستشو در صنایع ( لبنیات، نوشابه سازی، داروسازی و آبکاری )
4- سرد کردن محصولات ( صنایع آبکاری )
5- تهویه مطبوع و دهها مصرف دیگر


مقدار مصرف آب با توجه به فرآیند تولید و سطح فن آوریهای مورد استفاده در هر واحد صنعتی متفاوت می باشد. موارد اصلی استفاده های آب در صنعت را می توان به صورت ذیل خلاصه کرد:
• تولید انرژی از طریق تهیه بخار
• انتقال حرارت
• انتقال و جابه جا کردن مواد خام با محصولات زاید
• فعالیتهای مکانیکی
• تولید محصول


آلودگیهای ناشی از مصرف آب در فرآیندهای صنعتی

از انجا که آب حلال خوبی است در طی تماس با مواد، آنها را در خود حل کرده و همچنین قادر است مواد معلق ریز و نامحلول را نیز با خود حمل نماید. به همین دلیل در آب مصرف شده هر فرآیند صنعتی تغییراتی حاصل می شود که ممکن است فیزیکی، شیمیایی و یا بیولوژیکی باشد. نمونه های زیر مواردی از این تغییرات می باشند:
الف- افزایش دما
ب- انحلال گازها (co2،so2،HF) گرد و غبار یا محصولات شیمیایی و یا بالعکس حذف گازها
ج- سوسپانسیون شدن انواع ذرات
د- انحلال ترکیبات آلی و معدنی مختلف
ھ- ورود روغن، گریس و مواد نرم کننده مورد استفاده در صنعت .


مزایای حاصل از کاهش مصرف آب

 

کاهش مصرف آب در صنایع از هر طریقی  که امکان پذیر باشد منافع فراوانی را هم برای خود صنعت و هم برای جامعه و اقتصاد کشور در بر خواهد داشت. اگر صنعتی میزان مصرف آب خود را کاهش دهد آنگاه :
-    با کاهش مصرف اب در صنعت، آب بیشتری برای استفاده شرب و کشاورزی در دسترس خواهد بود.
-    هزینه های برق مصرفی جهت پمپاژ آب و تصفیه خانه ( واحدهای اختلاط مواد شیمیایی و پمپ ها ) و همچنین میزان مواد شیمیایی مصرف شده ( مثلا آلوم ) برای تصفیه آب کاهش خواهد یافت.
-    با کاهش مصرف آب، از حجم فاضلاب تولید شده ( ناشی از تبدیل آب به فاضلاب ) نیز کاسته شده و در نتیجه هزینه تصفیه فاضلاب کاهش خواهد یافت.
-    با کاهش تخلیه فاضلاب آلوده صنایع ( که حای مواد آلی تجزیه پذیر زیستی و همچنین مواد آلی سنتیک  و مقاوم و مواد غیر آلی چون فلزات سنگین نظیر سرب و کادمیم و ... می باشد ) منابع آبی در برابر ورود  انواع آلودگی محافظت شده و در نتیجه کیفیت خود را برای بهترین مصرف حفظ خواهد کرد.
باز چرخش و استفاده مجدد از تکنیکهای اصلی برای کاهش در مصرف ویژه آب واحدهای صنعتی در دهه 1970 بود که علاوه بر کاهش مصرف آب سبب کاهش تخلیه مواد زاید به محیط آبی نیز می شد.

 

Image result for ‫بحران آب و کشاورزی‬‎

  • نفیسه قربانی

Image result for ‫اب‬‎

مشاور استاندار خوزستان در امور آب گفت: بحران آب کشور با مصارف بهینه در بخش مصارف شرب و صنعتی به راحتی حل نمی‌شود اما در بخش کشاورزی می‌توان گام‌های موثری برداشت.
به گزارش باشگاه خبرنگاران خوزستان، دکتر مهدی قمشی، با اشاره به اینکه میزان مصرف آب در کشور بیش از ظرفیت آب‌های قابل دسترسی است، اظهار کرد: زمانی که بیش از حد مجاز از ظرفیت آب‌ها استفاده شود، تنش و فشار عظیمی به محیط زیست وارد و مسائل زیست محیطی نادیده گرفته می‌شود.

وی افزود: تاکنون ارزشی برای تالاب‌ها و دریاچه‌ها قائل نبوده‌ایم و تنها به مصرف بیش از اندازه از آب و افزایش تولید فکر می‌کردیم. در حقیقت جنبه‌های تولید پایدار در نظر گرفته نشده واز این رو اولین ضربه به محیط زیست به صورت بحران نمایان می‌شود.

عضو هیات علمی دانشکده علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز تصریح‌کرد: مسئله آب در کشور به طور یقین به بحران تبدیل شده و بسیاری از تالاب‌ها را از دست داده‌ایم. اگر تالاب شادگان تاکنون از بین نرفته، تاحدودی به علت زه‌آب‌های نیشکر است و این تالاب به بهای سنگین شور شدن تاکنون خشک نشده است.

وی با اشاره به این‌که وضعیت خوزستان نسبت به سایر استان‌ها بهتر است، عنوان‌کرد: بسیاری از تالاب‌ها در سایر نقاط کشور از دست رفته‌اند و نمونه بارز آن دریاچه ارومیه بزرگترین دریاچه خاورمیانه است و این مسائل نتیجه توجه کردن به مسائل جنبی و توجه صرف به مسائل شخصی است و باید مصرف را به درستی مدیریت کرد تا بتوان از بحران نجات یافت.

قمشی در خصوص راهکارهای حل بحران آبی کشور گفت: اکنون بیش از 90 درصد آب شیرین قابل دسترسی، صرف مصارف کشاورزی می‌شود. راندمان آبیاری در کشور حدود 30 درصد است و این به معنی استفاده نادرست از آب است؛ باید راندمان آبیاری را از 30 درصد به 60 درصد ارتقاء دهیم که این امر به راحتی با تغییر آبیاری‌های سنتی به آبیاری‌های مکانیزه قابل دسترسی است./س
  • نفیسه قربانی